29.01.2009


Anlatmazsam çatlarım lan bilok..Şimdi benim bu psiko kuzen varya hani şu deli olan kendisiyle iddaaya girdik..Şubat sonuna kadar 7 kilo :)) süre bitiminde kim daha çok kilo verdiyse veremeyen ona ayakkabı alacak..İtiraf etmek istiyorum kızcağız açlıktan ölürse tek sorumlusu benim...Bazen soruyor akşam ne yedin diye elma portakal diyorum, öğlen soruyor ne yiyorsun diye yine elma portakal diyorum..Lan bu gıs hiçbişe yemiyo bende yemiyim falan derde açlıktan ölür mölürsün bacım o vicdan azabıynan yaşayamam bu sebepten gerçeği söylüyorum arada ekmeksiz azcıkta yemek yiyorum bide sütle karışık küspemsi birşey :)


Ahanda sende şahitsin bilok şubat sonuna kadar süremiz var ne yapıyoruz pasta börek çörek bloglarını gezmiyoruz , başlığında tıkınmayla ilgili bir post görürsek okumadan direk geçiyoruz,sabahları işe yaya gidiyoruz asansörden uzak duruyoruz evden işyerine götürülen elmaları çekmeceye zulalarken kimseye enselenmiyoruz zira birdaha çekmecede bulamayabiliriz..


Şaka falan acayip hırs yaptım sigarayı bırakmak için kullandığım irademi soktum devreye savulun uleynnnn Adriana Lima mersin şubesi geliyor :pp

27.01.2009

Ortaokuldayım yaz tatili başlamış yaşadığımız yere yakın bir tatil beldesinde çadır kuracağız hoş biz bunu gelenek haline getirmiş her yaz yapardık ama bu anlattığım orda geçirdiğimiz son yaz oldu..Çadır hayatı nasıl güzel bir yaşam biçimidir anlatamam..Sabah uyanıyorsun çadırdan adımını attığın yer yemyeşil çimen hemen yedi sekiz adım sonrası uçsuz bucaksız kumsal ve masmavi deniz..İkibuçuk ay boyunca her sabaha böyle uyandığınız düşleyin..Yeşil çimenler üzerinde yayıla yayıla sabah kahvaltısı ardından kumsalda yapılan domino okey,partileri ve arkadaşlarla çıkılan akşam üstü orman yürüyüşleri geceleri vur patlasın çal oynasınlar...Herşey güzel olmasına çok güzeldide ben bu dönemi biraz erken yaşadığımı düşünüyorum..Mesela ablam ve dayımın kızı..Bunlar hayatlarının en deli dolu zamanını yaşadılar o yaz yaş kemale ermiş +18 de geçeli çok olmuş bunun verdiği rahatlıkla alkol komalarınamı girmediler gazinolarda yapılan oryantal yarışmalarınamı katılmadılar üstsüz güneşlenmeye çalışırken ıstakoz gibi kızarıp yoğurtlu vücutlarıyla bir hafta boyunca kamp sakinlerine malzeme olmalarıda ayrı bi rezalet:))Efendime söyliyim bunlar her sabahın köründe kalkıp işe gidiyorlar akşam yine yollara düşüp kampa geliyorlar..Bütün hafta çalışıyorlar güzel güzel mayolar bikiniler alıyorlar e birtek hafta sonlarında giyebiliyorlardı , ben ne yapıyordum onların giymeye kıyamadıkları çeşitçeşit bikinileri giyip plajda showww yapıyordum:)) Ama akşam olmadan yıkayıp kurutup aldığım yerlerine geri koyuyordum bu konuda çok dikkatliydim ama çekirge bir sıçrar iki sıçrar.Birgün bunların yanında soyunma gafletine düştüm veee tatatataaaammm bikini izlerimden enselendim :)) Aneyyy bunlar bana bi hırladılar o oldu bir daha giyermiyim hiç..E ne oldu gel zaman git zaman şeytan dürttü yine..Ama bu sefer ortada delil bırakmamam lazım bikini iz bırakıyor hemde çok kalıcı her hafta sonu yapılan rutin bikini izi kontrollerinde enselenebilirdim..Bende bu sefer kıyafetlerine sardım..Ama nasıl sarmak bir saat arayla kıyafet değiştiriyorum assolist edasıyla dolaşıyorum kampta..Bunların kıyafetleri çok kıymetlidir üzerine su damlasa kıyametler kopar , ben ne yaptım onların bu kadar değer verdiği kıyafetlerle kumlarda debelenip o dağ senin bu bayır benim debelenip durdum..Taa ki bunlar hafta içi bir öğleden sonra izin alıp kampa gelinceye kadar :)) Bu olaydan sonra akıllandım bir dahada büyüklerimin eşyalarına tövbe ettim..Ama neymişş tarih tekerrürden ibaretmiş.. Şimdi ne oluyor ; dokuz yaşındaki yeğenim henüz kıyafetlerimi giyme erginliğine erişemediği için tüm kozmetiklerimi odamdaki diğer özel eşyalarımı evde yokken kişisel laptopumu dilediği gibi kullanıyor arada tek bir fark var ben yaptıklarımı gizli gizli yapardım maaşallah yeğenimin hiç utanması sıkılması yok gözümün içine baka baka :)) yeni nesil farkı olsa gerenk :p





24.01.2009

*Hiç kimseye bana baktığı gibi bakmayan gözlerini ve birlikteyken zamanı geriye sarmanı özlüyorum şimdi ve en çokta yüzündeki hüzne yakışmayan neşeli parmaklarını..Yine burda olsan..Olsan işte sadece olsan..
Çoğu zaman yapılabilecek hiç birşey yokken , nasılda çocuk gibi neşeyle anlatırdın aslında ne kadar çok şey yapabileceğini..İnanırdım hiç kuşkusuz..Bilirdim çünkü yapardın..
Olsaydın yine yapardın..

Birşeyleri özlemiyor olmayı hissetmek isterdim şimdi en çok ta hatırlamamayı yaşanmış en güzel an'ları..

Sonu mutlu biten masallarım tükendi önce , ardından inancım terketti tüm benliğimi..Sonra "Sen" sen çoktan gitmiştin zaten..

Gürül gürül yağmak varken neden çiseler insan... ?

18.01.2009


Sevgili dostum Lan bulok gördünmü sahiben kar a gitti naadar mutlu anlatamıyo senide unutmadı al buda senin için...Yorgunum şimdi fazla yazamayacağım sabah görüşürük.Öpüyoruz ailecenek:))

14.01.2009


İki bayramdır hatta yaklaşık bir yıldır saçlarımı kestireceğim diye dolanıyorum ortalıkta ama hiçbir icraat yok ..Kendimce o kadar çok bahane uydurdum ki kestirmemek için yok bayram üstü kestirmeyeyim bi boka benzemezse rezil olurum bayram geçsin ertele , yok yavukludan ayrıldık depresyon demesin el gün ertele , yok yaz geldi aman şimdi bu sıcakta kısa kalır toplayamam ensemde kalır ufunet basar yaz geçsin ertele, ikinci bayram gelir aaa bak yine bayram gelmiş ertele..vesaire vesaire.. Son geçtiğimiz bayramda artık saçlarım taranmaz hale geldiğinde şurdaki kuzenim yetişti imdadıma al dedim eline makası kes saçımı hazır bayramıda atlattık bundan iyi zaman olamaz..Kes psiko afilli ossun :) beş parmak gitti saçlar pek dümdüz oldu ama en azından rahatça taranabiliyor.Normalde zaten sıçan kuyruğu kadar olan saçlarım iğrençlikte sınır tanımaz oldular..

Bu sabah saat yedi de gözümü açar açmaz dedim ki acilen saçımı kestirmem lazım. Kalktım giyindim çıktım evden minibüsten indiğim yerde kaldırdım başımı şöyle bir bakındım tabelalara ahanda kuaför Gökhan ! Girdim içeri kes dedim.. Bak bakalım sıfatıma ne gider birde düşün bakalım son zamanların moda saçı hangisi birleştir kes püsküllerimi..Kesti valla hemide kıssacık..Şimdilik fönlü falan iyi hoş ama bakalım ben nasıl başa çıkacağım bu saçlarla bilemeyeceğim..Bir sabah ta gözümü açıp benim saçım turuncu olmalı demek istiyorum..Bu sabah beni dürten şeytancık nerede ise gelsin beni bir daha dürtsün :)

Hani bazen insanın diline bi şarkı dolanırda gün boyunca içinden onu mırıldanır ya , benim içimde tam bir aydır Best Of Çiftetelli çalıyor.. Sürekli çiftetelli mırıldanıyorum yürürken minibüste ofiste çalışırken yemek yerken kuaförde..Uyurken birilerinin bana çiftetelli dinlettiğinden şüphe duymaya başladım artık..Yani her gün o düğün senin bu düğün benim gezen bi kişilik değilim , ofiste çalışırken birkaç kez çiftetelli dinlemişliğimiz vardır ama dilime zihnime bu denli kazınacak kadar çok değil...Hayırlısı bakalım nasıl bi hayıra vesile olmasını bekliyorsam artıkın :) Neyse..

13.01.2009


Karşı komşusunun oğlu Caner’ i Canıtın diye çağıran anneannem vakti zamanında bir tanıdıklarının yeni doğmuş bebeğine verilen ismi Elizaaabet( “a” yı uzatarak söylediği iddalar arasında) diye aktarmış kızlarına . “Te anne Elizabet gavur ismi” diye karşı çıkan kızlarına pek kendinden emin bir edayla ay İzaaaabel İzaaabel demesin mi.. Bebeğin orijinal adı Sibel’i tutturuncaya kadar bizimkilerin diline sakız olmuş. Üstelik bu saftiriklik, dil sürçmesi adı her ne ise işte bulaşıcıymış annemde birebir tanık oluyorum şahsen.. tabi o isim asla Sibel olarak söylenmedi…neymiş söbeeelll:DD

Üşümüş bebeye uzun kollu pantolonu yok mu bu çocuğun diye sinirlenen annem
klimanın açılıp kapatılan bir makina olduğunu bir türlü idrak edemiyor, hala onu odun sobası sanıyor..Yak klimayı -söndür klimayı ! Elinden gelse üzerinde kestane pişirecek :)) Teşhisini benim koyduğum "kumanda sapkınlı" illetinin pençesinde kıvranmakta olan annem hastalığını inkar edip tedaviye sıcak bakmıyor... Tv , uydu , klima , vcd , vantilatör hepsinin kumandasını aynı anda kullanabilme yeteneği doğuştan yüklenmiş kendisine... hele birde o kumandalar tuşlarına basıldıkça bik bip tink diye ses çıkarıyorlarsa değmeyin keyfine..



Bir de tek annem olsa canım feda bütün bireyler böyle.. Kendini telefonda “ben ablamın kardeşiyim” diye tanıtan teyzemin ayağını çekyata uzat diyeceğine “şevket”e uzat demesi gayet normal yani...



sindirim sistemini “sittirim sistemi” sanan büyük teyzemin tedavi önerisine seksoljin hapı öneren mi ,istersin...



Bulmacalardaki bir bağlaç sorusuna “ip” ,bin kilogramın kısaltmasına bkg (bkz:ton) yazan yengede üzüm üzüme baka baka kararan cinsten.



Gizli numara olayının yeni çıktığı dönemlerde numarasını gizleyerek mesaj çekebileceğini sanan ve uygulayan,olayın hiçte sandıkları gibi olmadığını anladıklarında düştükleri durumla kahkaha komasına girmemizi sağlayan ablalar ve şu anda aklıma gelmeyen bir sürü renkli kişilik.





Yarebbim seçmişte bir araya getirmiş bazen kendimi çok şanslı hissediyorum seçilmiş bi sülalenin bireyiyim diye :)Ama sanırsam seçilmiş sülaleye birey olma yolunda bana uzatılan kırmızı hapla mavi hapı karıştırdım ben:Pp
Bu kısım istek üzerine eklenmiştir :)
İtiraf ediyorum ; Annem beni küçükken komşuya kırmızı mercimek almaya gönderdiğinde elimde kırmızı biberle dönermişim ama sanmayın ki bu durum büyüyünce değişti şimdi de bakkala gittiğimde annemin siparişlerini unutuyorum artık dükkan sahibiyle nasıl yüz göz olduysam adam artık "kızım sen annenin istediklerini avcuna yazıp gel" diye kendine benden eğlence çıkarıyo..
Annesiyle aynı ev içinde ayrı odalarda tv izlerken birşey söylemek için mesaj çeken kızdan nasıl bir hayır beklersin ki zaten :))




(Devamı gelecek)

6.01.2009


Küçükken kuzenlerimle birlikte eniştemin bahçesindeki yeni ilaçladığı armut ağacının dallarında keyifle meyveleri tıkınırken pek iyi niyetli eniştenin" sizi şimdi keklik gibi o dallarda avlardım ama nasıl olsa birazdan zehirlenip armut gibi avcuma düşeceksiniz" uyarısıyla kendime geldiğimle koca bir tas dolusu sarımsaklı yoğurda kafamı gömmek suretiyle nefes bile almadan tüm kaseyi yaladım yuttum...O gün bugündür sarımsağa tahammül edemem..Bitki zararlılarına karşı ilaçlama operasyonundaki takımla bahçede yakaladığımız sinekleri dikiş iğnesine geçirir canlı canlı yakardık!! Vahşiliğe bak yahu sinekte olsa oda bir hayvan..Yarebbim sen affet..Ha birde hazır yeri gelmişken ; annemin her salı pazarından aldığı civcikleri beslemek yerine ayaklarına don lastiği bağlayıp zıplattığımızda öleceklerini nerden bilebilirdikki Allah'ım..Ablamın yaşı biraz büyüktü o biliyor olabilir ama ben valla bilmiyordum sen affet..



************************************************************************************


Bloğumu ilk oluşturduğum zamanlar henüz kimsenin ayakbasmadığı balta girmemiş bir blok iken her profilimi görüntülediğimde profil gösterimleri kısmının bir nümro arttığını görüp için için sevinir ve birazda merak ederdim kim bu esrarengiz konuk diye meğer benmişim çok geçmeden öğrendim:))


*************************************************************************************






Hani insan çok mutsuz olduğunda çevresine belli etmek istemez de yüzünde saçma sapan bi sırıtmayla dolaşıp abuk sabuk herşeye kikirder ya ahada aynen öyle bi tipim...Beni yavaş yavaş dibe çeken birşeyin varlığını hissediyor fakat ona karşı koymak için hiç bir çaba göstermiyorum..Bazen kendimi boşluğu seyrederken buluyorum ve inan hiç bir şey düşünmeden bomboş gözlerle bakıyorum geçip giden zamana , kendimi bomboş bi varlık olarak hissediyorum ..Biliyorum öyle değilim neydi beni böyle yapan bulamıyorum...Cam fanusta tek başına yaşayan balık gibi alıkım..





Yaşanmışlıkları olan bu şehir dar mı geldi benmi fazla geldim bilemedim ? Bir kedim bile yok :( Böğüüüü

Biraz önce son kullanma tarihi 19/12/2008 olan bir meyveli yoğurt yedim , ölürsem hakkını helal et lan bulok az kahrımı çekmedin... Elektrikli battaniye ile yatıyorum uyurken altıma işesem de ölebilirim :) Kokteylmi yapsam acaba..




Ölürsem ruhuma ell fatihaaaaaaaaaa..













3.01.2009

Rüü cici de olmasa şuraya bi yazı yazacağım yoktu valla billa birinin dürtmesi gerekiyormuş sanırsam..

Dersimiz : Mim
Konumuz: Kim senin arkandan ne atıp tutuyor yada şuraya bi tıkla sen en iyisimi :)


Ben eğlenceliymişim öyle diyorlar ama soruların cevap seçenekleri çok kısıtlı vermek istediğim bir çok cevap seçenekler arasında yoktu .Benim vermek istediğim seçenekler olmuş olsaydı bu test bünyesinde eminim tescilli deli insan kişisi olaraktan ipi göğüslerdim..Cevap verirken hiç içime sinmeyen bir kaç sorunun cevap seçeneğini değiştirerek yanıtlamak istiyorum müsaadelerinizle ;


Soru 2/10 Genellikle ..... yürürüm.
Cevap: Vitrin camlarında kendimi seyrederek yürürüm.

Soru 4/10 Dinlenirken…(bikere soru bi abuk ya neyse idare ettik)
Cevap: Malak gibi yatarım (dinlenirken oturulurmu güzel kardeşim)

Soru 5/10 Birşeyi çok komik bulursam….
Cevap: Çığlık atarım (gülüş tarzım farklı ben ne yapayım)

Soru 6/10 Bir partiye katılıyorsam…
Cevap: İçeriye takla atarak girerim :)

Soru 8/10 En sevdiğin renk?
Cevap: Ben pembe rengi seviyorum arkadaşım o neden yok.(soru işareti)

Ben testi bu şekilde yanıtlayabilmiş olsa idim resmim de kesin böle bişe olurdu :))

Yedisinde ne isen yetmişinde de "o" sundur dimi..


Teste uydum bunu dedi ;


Eğlenceli
İnsanlar sizi canlı, neşeli, hayat dolu, çekici, kabiliyetli, ve herzaman ilgi çekici bulurlar. Dikkatleri üzerinizde toplarsınız. Hiç bir zaman aşırıya kaçmazsınız. Aynı zamanda mütevazi, iyi, anlayışlı ve etrafındakilere neşe veren biri olarak algılanırsınız. Birçoğu sizi akıllı, yetenekli ve aynı zamanda mütevazi bulur. Siz hemen ve kolayca arkadaş edinemeyebilirisiniz ama daimi ve güçlü ilişkiler kurmak konusunda üstünüze yoktur. Sizin birine güvenmeniz ve onu benimsemeniz hayli zaman alacaktır ama bir kere güvendikten sonra asla kimseyi yarı yolda bırakmazsınız.


Bende bana gelen topuk pasını uzun bir şutla ZİBBİDİ , Zahir ve Abdulrezzak Hüdaverdi Muttalip Koyuverdi ye koyverdim gitti..



:)

;;